Colgate-smil i smal FCK-sejr
Jubelscenen efter FCK's tidlige føring var nok det tidspunkt, hvor hjemmeholdet løb mest i tam kamp. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL / POLFOTO
Det er nok ikke en kamp, der går over i historien som flot, men FC København sikrede sig med 1-0 et fint udgangspunkt mod Shamrock Rovers.

Aftenens Champions League-kvalifikationskamp ude mod FC København kunne godt have intimideret irske Shamrock Rovers.

UEFA havde nemlig sendt Champions League-pokalen på tur til Parken, hvor FC København, der sidste sæson havde stor Champions League-succes ventede.

Men Shamrock Rovers var tydeligvis mere imponeret over pokalen end de danske mestre.

Det var ellers noget af en mareridtstart, som det irske hold fik i Parken. Efter blot fire minutter kunne FCK-spillerne blotte tænderne i brede Colgate-smil da den giftige islænding Sölvi Ottesen bragte danskerne foran på et præcist hovedstød.

Det irske hold kunne nemt være forfaldet til det gamle mundheld og irsk uheld 'the luck of the irish', men Shamrock kæmpede for sagen.

Efter målet gik FCK'erne i stå. Måske de allerede tænkte på jubelstunderne mod modstandere som Barcelona og Manchester United. I hvert fald var der ikke meget bid i løverne.

Og efter en halv time kunne Ottesen være gået fra helt til skurk, da han snorksov i forsvaret. Det blev dog ved 1-0 til pause.

Det tamme FCK-spil fortsatte efter pausen, selvom københavnerne fik mere bid i spillet. Med 1-0 i bagagen er FCK bedst stillet, men måske håber Shamrock Rovers at FCK rammes af the luck of the irish i returkampen.