Cohen-koncert anmeldes til topkarakterer
Lørdagens koncert med Leonard Cohen har efterladt flere anmeldere i en ekstase af rosende ord og stjerner.

Overjordisk skønhed, Mester Cohen, livsbekræftende og sublimt.

Det er bare nogle af de ord, som anmelderne sætter på lørdagens koncert med Leonard Cohen på Rosenborg Eksercerplads.

- Et eminent hold, som i al sin velspillende vælde næsten får lytteren til at glemme, hvad det hele handler om: krise, sammenbrud, desillusion og død, bemærker anmelderen fra Gaffa, Espen Strunk.

Det er blot en måned før sin 78 års fødselsdag, at Cohen er tilbage i Danmark med tre timers musik-maraton, som anmelderne roser til skyerne.

- Det var blodet fra et bankende hjerte, livet i sin smukkeste form og en understregning af, at vi har en forpligtelse til at leve livet, hvor det leves stærkest, siger anmelderen fra BT, Steffen Jungersen, om koncerten, som han giver seks ud af seks stjerner.

Bandet spillede op med "Dance Me To The End Of Love" og bød ellers på adskillige numre i utallige musikalske traditioner - fra jazz over flamenco til sigøjnermusik og plastikdisco. Sådan lyder det fra Ekstra Bladets anmelder, Jacob Ørsted.

Gennem koncerten takkede Cohen med sin sædvanlige høflighed publikum for at komme og blive i regnen samt musikerne, sangerinderne - og da også lydmændene og teknikerne.

- For lyden ved aftenens koncert var nærmest hinsides perfektion. Hver en delikat tone - og de var mange - stod klokkeklart i de udsøgte arrangementer, som sangene var omvundet med, skriver Jacob Ørsted og fortsætter:

- Vi var vidne til en mand, der godt var klar over, at dette måske - sandsynligvis - var vores sidste stund sammen. Og han derfor gav alt, hvad han kunne. Hvilket var lige så imponerende, som det var bevægende.

/ritzau/