Codan: Drop ferie-blær
Det lokker, når man kan drille kollegaerne eller gøre vennerne misundelige med ens rejseplaner. Men tyvene følger med, og kan se, hvornår de skal tage handskerne på. Foto: Colourbox
Hver femte skriver om deres ferieplaner på Facebook. Men mange gange følger tyvene med i dine planer, så lad være, advarer Codan.

"Glæder mig til Thailands turkisblå vand" "God arbejdslyst. Nu tager jeg på ferie :)"

Hver femte dansker deler deres rejseplaner på Facebook, viser undersøgelse foretaget for Codan Forsikring, skriver alive.dk.

Men drop det - for det lokker indbrudstyve til, lyder rådet fra Codan.

"Selvom det kan være svært at linke indbrud i hjemmet med opdateringer på sociale medier, er der ingen grund til at tage chancen", forklarer Lotte Schartau, der er produktekspert hos Codan, til alive.dk.

Især blandt de 18-34-årige vil man gerne fortælle om sine rejseplanerne - her deler hver tredje deres ferieplaner om vennerne - og måske tyveknægte.

Er man opmærksom på et par enkle tips, kan man dog godt dele rejseglæden. Tjek at kun vennerne kan se dine oplysninger.

"For det andet er det også en god ide, at lade være med at skrive sin adresse og sit telefonnummer på profilen, da det er informationer, der kan bruges til at opsøge en hjemmeadresse. Endelig skal man helst vente med at lægge feriebilleder op, til man er hjemme fra ferien igen," forklarer Lotte Schartau.

Undersøgelsen er foretaget af Zapera for Codan forsikring blandt 1.009 danskere i alderen 18-64 år her i foråret.

Kilde: alive.dk