Clinton bejler til toptjans i Verdensbanken
USA's udenrigsminister ønsker at forlade jobbet og blive chef for Verdensbanken, fortæller flere kilder. Foto: POLFOTO/SUSAN WALSH / POLFOTO
Kilder tæt på Hillary Clinton oplyser, at hun går efter jobbet som chef for Verdensbanken, men en talsmand for Det Hvide Hus afviser rygtet.

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton sidder uroligt i sit sæde.

En kilder tæt på Clinton oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at Clinton har holdt møder i Det Hvide Hus om muligheden for at forlade ministerposten og i stedet blive chef for Verdensbanken.

Clinton har tidligere meldt ud, at hun ikke har planer om at blive i udenrigsministeriet mere end fire år, skriver hjemmesiden Business Insider. Derfor vækker det opsigt, at kilder tæt på den magtfulde minister har udtalt sig til Reuters.

"Hillary Clinton vil have jobbet," siger en kilde til nyhedsbureauet, som hævder, at også en anden anonym kilde har bekræftet oplysningen.

En tredje fortæller, at Clinton har opbakning fra præsident Barack Obama i jobskifte, men det er uklart, om han formelt har indstillet hende i stillingen, der kræver godkendelse fra de 187 medlemslande i Verdensbanken.

I Det Hvide Hus afviser talsmand Philippe Reines fra udenrigsministerens stab blankt rygtet, som værende "ikke bare tilnærmelsesvis sandt."

Nyhedsbureauet AFP havde tidligere på ugen en kilde "tæt på Verdensbanken", som antydede, at USA undersøger muligheden for om Hillary Clinton kan komme i betragtning til jobbet.

Den nuværende chef for Verdensbanken, Robert Zoellick, træder tilbage, når hans embedsperiode udløber i midten af 2012.

Kilde: Business Insider