Det forsikrer ledelsen på både Aalborg Universitetshospital og Sygehus Vendsyssel. Begge steder vil den pågældende mad, hvis den stadig ligger i sygehusenes frysere, blive destrueret.
Det fortæller DR Nordjylland.
Fødevarestyrelsen lukkede Randers-virksomheden i går på grund af uhygiejniske forhold. Blandt andet blev ingredienser blandet i en beskidt betonblander.
Og virksomheden var ikke registreret hos Fødevarestyrelsen, som loven kræver.
Ikke desto mindre har virksomheden leveret ingredienser til mad på 11 sygehuse og plejecentre landet over, blandt andet de to nordjyske sygehuse.
Sygehus Vendsyssel har i tre måneder brugt krydderiblandinger fra Randers-virksomheden som ingrediens i såkaldt gelé-smørrebrød, som patienter med kraftigt synkebesvær får at spise.
Ifølge sygehusdirektør Henrik Larsen drejer det sig om 258 stykker gelé-smørrebrød.
Vicedirektør på Aalborg Universitetshospital, Kim Mikkelsen, er her til morgen ved at skaffe sig overblik over, hvor store mængder af Randers-virksomhedens produkter, hans hospital har anvendt. Også her vil mad med disse ingredienser blive destrueret.
- Jeg er mest chokeret over, at firmaet ikke er godkendt til at levere fødevarer, siger Kim Mikkelsen til DR Nordjylland.
Han vil nu undersøge, hvor i hospitalets indkøbsprocedure, noget er gået galt.
Ingen af direktørerne er bekendt med eksempler på, at patienter er blevet syge efter at have spist mad med ingredienser fra Nordic Ingredients.