Cipollini anklaget for skattesvindel
Den italienske cykelstjerne Mario Cipollini anklages for at have snydt de italienske myndigheder for flere millioner kroner i skat.

Den tidligere verdensmester og italienske cykelstjerne 39-årige Mario Cipollini står over for ikke mindre end tre retssager. Heriblandt en anklage om skattesvindel.

De italienske myndigheder hævder nemlig, at Cipollini har undladt at betale skat af indtægter for 37 millioner kroner.

Cipollini afsluttede sin 17 år lange karriere i 2005, men ifølge avisen La Republica, undlod cykelrytteren de seneste fem år af sin karriere at betale skat af sine indtægter.

Ganske vist havde Cipollini siden 1995 officielt bopæl i Monaco, men en ihærdig efterforskning skal angiveligt have fastslået, at det i hvert fald i den sidste halvdel af karrieren var en ren proforma foranstaltning. I stedet opholdt Cipollini sig i familiens villa i Toscana. I den periode har italieneren dog ikke opgivet nogen indtægter til de italienske myndigheder.

Skattesvindel er i øvrigt ikke det eneste udestående, Cipollini har med hjemlandets retssystem.

Blandt andet har den italienske forretningsmand og cykelentusiast Ivano Fanini sagsøgt ham for 7,5 millioner kroner for ikke at have overholdt en kontraktlig forpligtelse, mens Cipollinis mellemværende med sin tidligere kollega Filippo Simeoni også skal afgøres i retten. De to sager indledes i februar.