Christiansborg vil ikke have cykel-VM
Et kommende folketingsvalg er nu ved at sætte en tyk kæp i hjulet for den planlagte ruten for VM i enkeltstart. Arkiv Foto: ft.dk
Hvis det står til Folketingets administration skal verdens bedste cykelryttere ikke suse forbi Christiansborgs hovedtrappe under VM.

I år skal Danmark være vært for VM i enkeltstart til september, hvor verdens bedste cykelryttere dyster om den eftertragtede sejr.

Løbsruten skaber dog problemer mellem Folketingets administration og arrangøren af det højt profilerede VM i cykling, skriver Berlingske.dk

De er nemlig havnet i en strid om retten til at køre forbi hovedtrappen ved Christiansborg, hvor Fabian Cancellara og de andre superstjerner racer forbi i september.

Folketinget siger nemlig nej til at lade rytterne køre forbi deres port - og det gør direktør for VM-arrangementet, Jesper Worre, godt gal.

Afvisningen betyder nemlig, at rytterne på de tynde dæk og skrøbelige pladehjul skal køre ad Frederiksholms Kanals toppede brosten fra Christians Brygge ved siden af Christian IVs gamle bryghus, hvor der flere steder er adskillige centimeter mellem brostenene.

Samtidig er de skuffede, da løbsruten har været planlagt, siden den internationale cykelunion, UCI, i 2007 tildelte Danmark værtsskabet af VM i cykling.

Begrundelsen fra Folketinget og Slots- og Ejendomsstyrelsen - der forvalter Christiansborg på statens vegne - er, at de ikke synes det er hensigtsmæssigt, at ruten går forbi dem af hensyn til muligheden for et valg.

Kilde:Berlingske