Christianias advokat anbefaler et ja
Efter tre års forhandlinger er Slots- og Ejendomsstyrelsen kommet med et sidste finpudset udspil til Christiania. Christianias advokat vil anbefale christianitterne at sige ja.

Måske vil christianitterne endnu engang stille sig op og synge en sang, når de om fire uger skal sige ja eller nej til udspillet fra Slots- og Ejendomsstyrelsen om fremtiden for fristaden. Men ifølge Christianias advokat er der alt mulig god grund til at sige ja.

»Jeg vil anbefale christianitterne at sige ja. Der er ingen tvivl om, at det her er et endeligt udspil fra Slot- og Ejendomsstyrelsen, og jeg mener faktisk, at det er lykkedes at få masseret de værste knaster væk,« siger Christianias advokat Knud Foldschack.

Han mener dog, at der nu ligger en stor opgave forude med at få kommunikeret indholdet af udspillet ordentlig ud til christianitterne, sådan at de føler sig trygge ved det, hvad det indebærer.

Knud Foldschack understreger dog, at det er Christiania, der skal bestemme, hvad det vil.

»Det er Christiania, der skal finde ud af, om det vil gå fra at være et utæmmet og ureguleret område til at være et spændende eksperimentarium i overensstemmelse med landets love,« siger han.

Knud Foldschack vil ikke gisne om, hvad christianitterne mon vil svare.

Det er Realdanias interesse for at bygge boliger på fristaden, der har åbnet op for, at Christiania kan se frem til at kunne blive et eksperimentarium med forsat anderleders og udfordrende arkitektur.