Christiania-plan bliver blandet modtaget
Planen for fremtidens Christiana bliver modtaget med både nysgerrighed og nervøsitet, da christianiterne diskuterede forandringerne for fristaden.

Omkring 200 christianitter modtog planen om fremtidens Christiania med lige dele nysgerrighed og nervøsitet.

Det forklarer Klaus Danzer, der er med i baggrundsgruppen, som er bindeleddet mellem forhandlingsgruppen og christianitterne.

Han var mandag aften samlet sammen med de andre christianitter til et fællesmøde for at diskutere planen fra Fonden Realdania om fremtidens Christiania, der blandt andet modvirker boligspekulation og vil sikre Christiania som et sted med eksperimenterende og alternative boliger.

»Først og fremmest var der stor nysgerrighed blandt christianitterne for at høre om planen. Men det er en stor beslutning for Christiania, og da folk ikke rigtig ved, hvad konsekvenserne bliver, var der også udpræget nervøsitet. Folk er usikre på, om Christiania forbliver en legeplads, eller om planen vil blive en spændetrøje for stedet,« siger Klaus Danzer.

Personlig er han dog generel positiv over for planen.

»Det er meget vigtigt at undgå en privatisering af Christiania, og det er lykkes med denne plan. Derfor vil jeg gerne arbejde videre med planen,« siger Klaus Danzer.

Planen nu skal ud til Christianias 14 områder, som skal diskutere planen og inden 8. februar have et svar klar på tilbuddet.

Christianias advokat anbefaler beboerne at tage imod tilbuddet.