Christian Kjær skrider
– Alle mennesker er så søde. Og de har noget dejligt rødvin, siger Christian Kjær om sit nye kommende liv i Schweiz. Her er han med fru Astani, da han fejrede sin 75-års fødselsdag på Hotel D'Angleterre sidste år. (Foto: Scanpix)
Rigmanden og hans familie er trætte af den uretfærdige behandling, han mener, han har fået herhjemme og flytter til Schweiz.

Christian Kjær og hans kone, Susan Astani Kjær, flytter sammen med børnene væk fra Danmark. Det bekræfter erhvervsmanden over for B.T.

Han ville allerede være flyttet, hvis ikke nogle formaliteter med SKAT havde stoppet ham.

– Vi flytter, når skattevæsenet får tid – når de får tid til at give mig en kvittance på det, som revisoren har lavet. Jeg er klar i det øjeblik, de er færdige, fortæller han til avisen fra Schweiz, hvor han lige nu opholder sig. Det er også i det alpeland, som han fremover skal opholde sig.

Den 76-årige er træt af sit fødeland og føler sig uretfærdigt behandlet af myndighederne herhjemme. Han blev for nyligt idømt 30 dages betinget fængsel for at have påkørt en official ved et cykelløb nær sit hjem Sandbjerggaard i august sidste år. Christian Kjær har hele tiden nægtet sig skyldig og mener, at de frivillige trafikofficials rottede sig sammen mod ham.

Som følge af dommen fik han frataget sine royale titler, så han ikke længere er kammerherre, hofjægermester eller ridder af første rang af Dannebrog.

– Jeg har betalt 200 millioner i skat – så jeg har gjort min borgerpligt, og så behøver jeg ikke at blive hjemme, når de ikke behandler mig ordentligt, siger Christian Kjær, der dog ikke har tænkt sig at skifte statsborgerskab. Det er han for gammel til, forklarer han.

Bor i arvehuset

Indtil videre kommer han ikke til at hive pungen op af lommen og investere i et nyt hus. Parret bosætter sig nemlig i hans gamle barndomshytte i byen Villars-Sur-Ollon i den fransktalende del af Schweiz sydøst for Genevèsøen.

Christian Kjær er begejstret for, at han atter skal bo rigtigt i huset:

– Det er noget, jeg har arvet efter min mor. Og det er jeg glad for, fortæller Christian Kjær til B.T. Hans mor var bosat i Schweiz i en periode. Og det var derfor, at Christian Kjær selv tilbragte en del af sin barndom i Schweiz.

– Vi har det så skidegodt hernede. Alle mennesker er så søde. Og de har noget dejligt rødvin, fortæller han glad.

Gården stadig til salg

Den store lystejendom i Sandbjerg (som han købte sammen med Janni Spies, da de blev gift) ejer han stadig. Den har dog været til salg et stykke tid for 59 mio. kroner, men endnu har ingen bidt på.

Selv om parret får afhændet gården nord for København, så har de stadigt rigeligt med "mursten" herhjemme.  Christian Kjær ejer en jagtejendom i Skærbæk Plantage i Midtjylland samt en lystejendom på Venø nord for Holstebro. Susan Astani ejer det fynske slot Sophienlyst nær Middelfart.

Parret har ikke planer om at sælge de øvrige ejendomme.

 

via Listen To News