Chokeret van Gaal slipper for mediekritik
I Louis van Gaals første kamp som landstræner tabte Holland 2-4 til Belgien efter flere grove forsvarsfejl.

Med et 2-4-nederlag i naboklassikeren mod Belgien fik den nye landstræner for det hollandske fodboldlandshold, Louis van Gaal, langt fra den start i jobbet, han havde ønsket sig.

Men stjernenavne som Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar og Arjen Robben viste også under den nye chef, at de for tiden har svært ved at få tingene til at fungere.

- Jeg er chokeret over de individuelle fejl. Sådan kan man ikke vinde, siger van Gaal.

Nederlaget til de gamle rivaler var de ellers så succesfulde hollænderes fjerde i træk efter tre nederlag på stribe i sommerens katastrofale EM-slutrunde, som kostede Bert van Marwijk jobbet som landstræner.

- Vi må forbedre os, og vi har kun kort tid, lyder det fra Louis van Gaal, der har taget hul på sin anden periode som landstræner.

Den første sluttede, da Holland ikke formåede at kvalificere sig til VM 2002.

Trods den seneste skuffelse er de hollandske medier afdæmpede i kritikken af van Gaal, der ellers ikke har lutter fans i den hjemlige presse.

Spillerne får skylden for de mange belgiske scoringer, og avisen De Telegraaf giver den nye landstræner flotte karakterer for taktik og holdopstilling.

Holland er i VM-kvalifikationspulje med Andorra, Estland, Rumænien, Ungarn og Tyrkiet, men skal snart tilbage på vindersporet, hvis VM-sølvmedaljevinderne skal med til Brasilien i 2014.

- Vi har stadig meget arbejde at gøre, konstaterer Arjen Robben.

/ritzau/dpa