Chok på motorvej: Lastbil lavede uvending
Lastbilchauffør var spøgelsesbilist på Nordjyske Motorvej. Modelfoto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
En lastbilchauffør kørte videre i den forkerte retning på motorvejen velvidende, at han kørte i det forkerte spor.

En 52-årig lastbilchauffør med rumænsk statsborgerskab var godt klar over, at den var helt gal, da han natten til onsdag foretog en uvending på Nordjyske Motorvej.

Lastbilchaufføren havde tilsyneladende kørt blindt efter GPS'ens anvisninger og havde i nattens mørke trillet lastbilen ned på motorvejen ad en afkørselsrampe.

Det skriver Lokalavisen.dk og Randers Amtsavis.

I stedet for at køre ind til siden for at tilkalde og afvente hjælp fra politiet, kørte den 52-årige chauffør videre med havariblinket tændt.

Omkring afkørsel 40 så en borger lastbilen, og ved tilkørsel 42 ved Randers S foretog han en U-vending. Her var politiet nået frem og kunne give manden en straksbøde, oplyser Østjyllands Politi.

Vanvittig overhaling undersøges

Det er anden gang på kort tid, at en lastbilchauffør groft har tilsidesat færdselsloven.

Onsdag kom det frem, at en lastbilchauffør fra det danske vognmandsfirma Steffen Ludvigsen med fuldt overlæg foretog en overhaling over 500 meter forbi en kollega og venstre om både helleanlæg og svingbaner.

Indehaver Steffen Ludvigsen sagde i den forbindelse til TV 2, at chaufføren "kørte med hovedet oppe i røven" og "har røde ører":

- Og jeg har sagt til har sagt til ham, at det er sidste gang, det sker. Men sket er sket, og så kører vi videre derfra.

Sydøstjyllands Politi har efterfølgende indledt en efterforskning af sagen.