Chok i kongehuset: Prins trækker sig fra alt
Det engelske kongehus er kastet ud i endnu en skandale, som ikke ser ud til at gå væk lige foreløbig. (Foto: Scanpix)
Den skandaleramte prins Andrew har meddelt offentligheden, at han trækker sig fra sine royale forpligtelser i kølvandet på Epstein-skandalen.

Helt sensationelt har prins Andrew droppet alle sine royale gøremål på ubestemt tid. Det kommer i kølvandet på det katastrofale tv-interview, han lavede med BBC i lørdags. Her prøvede prinsen at vikle sig ud af den suppedas, han var endt i ved at forklare i øst og vest om hans forhold til vennen og finansmanden Jeffrey Epstein og ikke mindst forholdet til Virginia Roberts, som påstår at hun var i seng med ham tre gange som 17-årig.

 

Her skulle prins Andrew nok have holdt snitterne væk. Virginia Roberts på billedet påstår, at hun som 17-årig blev tvunget til sex med "Randy Andy", som var prinsens kælenavn dengang. Scanpix

Som det hører og bør, så skal medlemmer af familien i kongehuset spørge monarken – i dette tilfælde dronning Elizabeth – om han må fritages for sine royale forpligtelser, og det sagde hun prompte ja til. Hun har heller ikke ligefrem været en munter mor og monark på det seneste i takt med, at skandalen med sin yndlingssøn blev mere og mere pinlig.

 

Bliv klogere på 59-årige prins Andrew

* Prins Andrew blev født af dronning Elizabeth den 19. februar 1960. Han var på det tidspunkt dronningens tredje barn og anden søn.

* Han blev gjort til hertug af York, da han i 1986 blev gift med Sarah Ferguson, som fik titlen hertuginde af York.

* Parret fik to døtre - Beatrice, som blev født i 1988, og Eugenie fra 1990. I marts 1992 blev det offentliggjort, at parret skulle skilles.

* Prins Andrew tjente i den britiske flåde i 22 år og var blandt andet også i tjeneste under Falklandskrigen i 1982.

* Ved sin fødsel var prins Andrew nummer to i den britiske tronfølge. I dag er han nummer otte i tronfølgen.

* Den britiske prins Charles - dronning Elizabeths førstefødte søn - er arving til tronen. Efter ham følger prins William, prins George, prinsesse Charlotte, prins Louis, prins Harry, Archie (Harry og hertuginde Meghans søn), prins Andrew, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie.

Kilder: AP, BBC.

 

 

via Listen To News