Chok: 1 mio. for en P-plads
Det glade vanvid, når en P-plads koster det samme som et hus i provinsen. (Foto: (Arkivfoto: Scanpix))
Hovedstadens priser for parkering er stukket helt af

I 12 af landets kommuner koster et parcelhus på 140 kvm. en million kroner. For de penge kan man på Frederiksberg og i det indre København få en P-plads til sin bil.

Det er ejendomsmæglerkæden Home, som for B.T. har undersøgt priserne for private parkeringspladser, og visse steder på Frederiksberg koster det altså en god lottogevinst at parkere sin bil – så slipper man så også for at bøvle rundt og lede efter pladser til den kære firehjulede. En øvelse, som får rigtig mange til at fravælge at bo i den indre by, da man kan bruge en time eller mere på at lede efter en ledig plads om aftenen. Der er nemlig alt for få parkeringspladser i forhold til den mængde parkeringstilladelser, som kommunen har udskrevet.

Aarhus er også dyr

Landets næststørste by, Aarhus, følger godt med. ”Her er der rift om parkeringspladserne, så de handles til priser på 300-350.000 kr. afhængig af, hvilke bygninger parkeringspladsen ligger i. En del steder på Aarhus Ø lejer man dog i stedet for at købe,” forklarer Annette Rønne, indehaver af Home Lejlighedsbutikken i Aarhus til B.T.

FAKTA: De dyreste parkeringspladser i Københavns-området:

Frederiksberg - op til 1.000.000 kr. Indre By, København - op til 750.000 kr. Tuborg Strandeng, Hellerup - 500.000 kr. Klerkegade, ved Kongens Have - 500.000 kr.

 

via Listen To News