Chimpanser flygtede fra tysk abegrotte
2500 mennesker blev evakueret, da en gruppe aber stak af fra deres bur i en zoologisk have.

Et mindre drama udspillede sig onsdag i tyske Hannover, hvor en hel dyrepark blev midlertidigt evakueret, efter fem chimpanser stak af fra deres indhegnede hjem i den zoologiske have.

Dyrene fik dog kun kort tid i frihed.

Fire af de fem flugtaber "fik sig et hurtigt kig omkring og hoppede derefter temmelig hurtigt tilbage i deres indelukke", fortæller talskvinde Simone Hagenmeyer fra dyreparken til nyhedsbureauet AFP.

- Den femte og ældre chimpanse gik over og besøgte den ledende gorilla, tilføjer hun.

Den undslupne abe endte dog med at blive lokket tilbage i sit vante indelukke sammen med sine artsfæller, lyder det.

En fem-årig pige fik lette skader i hovedet, efter en af dyrene på springtur tilsyneladende slog ud efter hende. Hun blev kørt på hospitalet for en sikkerheds skyld.

Det står endnu ikke helt klart, hvordan dyrene slap fri.

Indtil videre tror man, at aberne stak af fra deres indelukke ved behændigt at kravle op på nogle stykker træ, der var faldet ned efter noget havearbejde i dyreparken.

Omkring 2500 mennesker blev evakueret fra den zoologiske have i Hannover, der ligger i den nordlige del af Tyskland, inden abernes flugtforsøg blev bragt til ende.

I Københavns Zoo mistede en ung mand livet natten til onsdag, da han blev angrebet af tigere.

Det er fortsat et mysterium, hvordan - og ikke mindst hvorfor - den 20-årig mand styrtede i tigergraven og blev skambidt til døde af tre angribende tigre.

/ritzau/AFP