Chikane: Hjemmehjælpere råbt ad på gaden
Hjemmehjælpere bliver råbt ad på gaden, efter en sag med en 45-årig hjemmehjælper der bedøvede en ældre kvinde og stjal fra hende. Foto: Shutterstock/ Ritzau Scanpix
Hjemmehjælpere bliver råbt ad på gaden, efter en sag med en 45-årig hjemmehjælper der bedøvede en ældre kvinde og stjal fra hende.

I sidste uge kom det frem, at en 45-årig hjemmehjælper i mindst ét tilfælde har begået røveri mod en 86-årig kvinde i Tølløse på Sjælland. Røveriet skulle være sket, efter at hjemmehjælperen gav den ældre kvinde sovemedicin.

Den opsigtsvækkende sag har nu fået store konsekvenser for andre hjemmehjælpere i Holbæk Kommune, der angiveligt bliver råbt ad på gaden. Borgerne er bekymrede for, om andre hjemmehjælpere kunne finde på samme unode som den 45-årige hjemmehjælper. 

Det skriver Dagbladet Nordvestnyt ifølge Sjællandske.

Camilla Lund, der er leder af Holbæk Kommunes hjemmepleje, synes, det er trist, at der er skabt mistillid mellem borgerne og hjemmeplejen.

- Vi er alle sammen rystede over denne sag, og jeg forstår godt, at den skaber usikkerhed. Men det er altså rigtigt trist, at vores folk skal opleve den slags tilråb. Ikke mindst fordi de gør et flot arbejde og intet har at gøre med de ulovligheder, der er foregået, siger Camilla Lund til Nordvestnyt.

Overgrebet og røveriet mod den ældre kvinde blev begået i forrige weekend. Den 45-årige hjemmehjælper har siden kendt sig skyldig, og siden har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget flere anmeldelser med lignende sager.

På baggrund af de nye anmeldelser har Holbæk Kommune udsendt en såkaldt ”informationsskrivelse” til borgerne i Tølløse-området for at skabe større tryghed.