Blogindlæg Chefredaktør: Valgtemaet, der blev aflyst

Klaus Riskær er tilbage i dansk politik.

Ifølge ham selv repræsenterer han det virkelige liv og vil dermed være kuren mod systemtrætte og umodne Christiansborg-politikere. En ganske letkøbt kritik, der bestemt ikke er uden underholdningsværdi.

Vi kommer flere gange til at se den bedrageri-dømte erhvervsmand gå i medie-ringen mod især borgerlige politikere, der har svært ved at finde en grimasse ved udsigten til mere vælgerspild i blå blok.

Torsdag var dagen, hvor blå bloks ”paradigmeskift” i udlændingepolitikken blev vedtaget i Folketinget - bakket op af Socialdemokratiet. Vi nærmer os det punkt, hvor stramningerne gør indhugst i de mennesker (flygtninge), der sådan set ER i arbejde.

Til Mandag Morgen oplyser Udlændinge og Integrationsministeriet, at målgruppen for de flygtninge, vi gerne vil sende ud af landet, er over 25.000 personer. Hvis de nye regler havde været gældende 1. juli 2018. 8.700 af dem var i job i andet kvartal 2018.

Samme dag kunne Børsen på forsiden nærmest tage livet af en anden af regeringens store kæpheste: mangel på udenlandsk arbejdskraft. Bemærk paradokset til ovenstående paradigmeskifte…

Aldrig før har så mange udlændinge arbejdet i Danmark som nu.

215.000 personer ifølge beregninger fra Dansk Metal. Det tal er steget støt de seneste år. På trods af talløse bekymringer over stramninger, tonen i debatten og bekymring for, at vi får for lidt hænder.

Det danske arbejdsmarked er fortsat i fin form. Den private beskæftigelse stiger og stiger. Som cheføkonom i Dansk Metal, Thomas Søby, stille og roligt konstaterer: ”Myten om, at det er svært at tiltrække udenlandsk arbejdskraft fra Europa, er forkert.”

Dermed kan vi måske dæmpe den skingre og alarmerende tone en stribe arbejdsgivere tidligere har lagt for dagen?

I DI og DA er man trætte af, at der ikke er udsigt til en lavere beløbsgrænse for at tiltrække flere udlændinge. I torsdags fremsatte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) et dødt forslag. Nemlig ønsket om at sænke den nuværende grænse i beløbsordningen til 350.000 kr. fra ca. 427.000 kr. som betingelse for at hente udenlandsk arbejdskraft.

DF og S er imod at sænke grænsen, men S er åben for andre elementer i forhold til at bløde mulighederne op.

Sammen med DF og fagbevægelsen er fokus på at undgå social dumping og rette fokus først på de danskere, der er ledige.

Når vi samtidig står med et rekordhøjt antal udlændinge i Danmark, er det svært at se dette tema blive en varm kartoffel i valgkampen. Tænk, hvis diskussionen kunne fokusere på behov for kompetencer og uddannelse i stedet for nationalitet.

Tænk, hvis vi talte om det selvmodsigende i, at man gerne vil have endnu flere udlændinge hertil. Samtidig med, at man udsætter herboende folk i arbejde for et ”paradigmeskifte”.

Man har lov at drømme!

 

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News