Blogindlæg Chefredaktør: Trump er manden, der betaler sig fra det

Det er en tragedie af en mand, der står i spidsen for USA.

Mediedækningen i den forgangne uge har lidt underligt kun fokuseret på de juridiske og politiske komplikationer ved, at Trumps ex-advokat har tilstået at have betalt kvinder for at tie stille. Og at det – ifølge advokaten – skete for kampagnemidler. Det passer ikke, siger Trump nu, efter først at have benægtet betalingen overhovedet fandt sted.

Verdens mægtigste mand har nu det standpunkt, at han selv betalte kompensationen til kvinderne. Og at advokaten i første omgang handlede på egen hånd uden sin klients vidende.

Det forekommer ret langt ude. Men min pointe her er at se på, hvilken mand og hvilken karakter, vi ser i præsident Trumps kvindesyn.

Lad os antage, at de pågældende kvinder, Stormy Daniels og Karen McDougal, frivilligt har hygget sig med ”The Donald”. Det er måske også svært at tro på, men hey, vilde hjerter i natten og alt det der. Ingen har sagt noget om penge for sex.

Forholdene fandt sted for en del år siden. Før nogen vidste, at Trump skulle kandidere til og siden vinde præsidentposten. Da det kommer på tale, beslutter advokat Michael Cohen sig for – angiveligt uden at hans klient ved det - at betale de to kvinder ganske betydelige beløb for at holde kæft om det. Det kan skyldes, at Trump er kandidat for et parti, der går ind for stærke familieværdier. Det kan også skyldes, at betalingen sker for at undgå, at Trumps kone, Melania, skal få noget at vide om det.

Det vil være penibelt, hvis det kom for tæt på Trump selv. Derfor får USA's præsident en anden mand til at betale en kvinde, som Trump gik i seng med, en stor pose penge for at kvinden skulle holde sin kæft med det. Sikke en mand… Eller med udtalt ironi: ”What a mighty big man!”

Da resten af verden har været vidne til udsagn som ”Grab them by the pussy” (tag dem i skridtet), og en jævnlig vurdering af kvinder på en skala fra 1 til 10, så bliver man lidt immun, måske? Dækningen fokuserer på de juridiske spidsfindigheder ift. om Trump betalte selv? Gjorde advokaten det? Hvordan og er det kriminelt?

USA, det går tilbage for dig!

Du ledes af en mand med et kvindesyn fra 1800-tallet, og Casper-figuren fra Klovn vil gerne have det tilbage! Trump er en skændsel for det mandlige køn. Hvis USA bevæger sig ift. ligestilling mellem kønnene, så er det meget tilbage med en tragikomisk præsident, der altid angriber og aldrig angrer.

Og så har jeg altid undret mig over de kampagne-aktive, der dukker op til hans peptalks med skiltet ”Women for Trump”. Hvorfor, må man spørge?

Har jeg misset noget? En kamp for ligeløn? Udpegning af kvinder til topjob i bemærkelsesværdigt antal? Eller andre stærke indsatser, der får kvinder til at hylde denne mand?

Jeg har flere gange været i USA, også i længere perioder. Det slår mig stadig som et dybt konservativt samfund. Jeg er sikker på, at en af årsagerne til, at Trump vandt i 2016, er, at mange ikke bryder sig om, at en kvinde skulle blive præsident.

Opgøret med Hollywood-produceren Harvey Weinstein og etableringen af den massive #metoo bevægelse kommer af overgreb, talen ned til kvinder og talrige eksempler på seksuel udnyttelse. Donald Trump personificerer den magtfulde, hvide mand, der aldrig tager fejl. Og som betaler sig fra et ansvar i stedet for at stå ved sine handlinger.

Hvad der får nogen kvinder til at kæmpe for den type mand – det kommer jeg aldrig til at forstå!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News