Blogindlæg Chefredaktør: DF viser styrken – og Løkke må være tilfreds

Så fik Danmark søreme endnu en finanslov. Hvor heldigt!

For ikke første gang i historien har det langstrakte forløb rod i DFs ønske om at få udlændinge-stramninger ind i billedet. Åbenbart skal det forhandles i forbindelse med landets husholdningsbudget.

Sådan har DF villet det i flere tilfælde. Og regeringen sidder kun, fordi DF synes, at den skal. Der er ikke så meget at rafle om for den ifølge Anders Samuelsen ”mest ambitiøse borgerligt-liberale regering nogensinde.”

Hvad er den blå blok så enedes om kort før valgkampen?

Udviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og fremmedkrigere skal afvente deres exit fra Danmark på øen Lindholm i Stege Bugt ved Møn. ”Der er færgeforbindelse,” som regeringen lakonisk oplyste i den forbindelse.

Martin Henriksen fra DF fortalte, ”at det helt klart var bedst, hvis det var, at man holdt det hemmeligt så vidt muligt, og det lykkedes jo heldigvis. Jeg tror også, det er derfor, at det rent faktisk er blevet vedtaget, at vi sender en række kriminelle udlændinge ud på den pågældende ø,” sagde Henriksen til Ekstra Bladet.

Det var nok realpolitisk klogt, men også med til at gøre skel i vores land større at træffe den slags værdiladede beslutninger i ly af finanslovsforhandlinger.

Det er en symbol politisk sejr for DF, der realiserer den daværende socialdemokratiske indenrigsminister Karen Jespersens forslag om at placere disse udlændinge på ”en øde ø”.

Det er et argument, når Pernille Vermund og Nye Borgerlige vil angribe DF for ikke at opnå stramninger nok overfor regeringen. Det er brugbart i lokal kontekst, idet det hidtidige opholdscenter Kærshovedgård ved Ikast nu aflastes.

Vælgere i det midtjyske skal ikke i samme grad mødes med udviste asylsøgere i gadebilledet. Endelig er det et træk, der kan sætte splid i rød blå blok i forhold til, hvordan man håndterer en gruppe af mennesker, myndighederne har vurderet ER uønskede i landet.

LA og Konservative har ikke pralet med dette resultat. Men hey, det gavner sikkert blå bloks chance for at blive ved magten, så giver man gerne plads for den slags.

Når sammenligninger med en ”øde ø” (der er jo andre og et vagt-tilsyn) og deportation forekommer mig hårdt trukket, så skyldes det, at disse mennesker er vurderet uønskede i Danmark. Det kan man synes er hårdt og ligefrem udansk. Men en stribe lande verden over har en konkret udfordring ift. afviste asylsøgere og folk på tålt ophold, der ikke har krav på at være i det pågældende land.

Det kommer vi sikkert til at høre meget mere om, når ”udrejsecenter Lindholm” engang er etableret.

Blå blok kunne også ”fejre” en sænkning af integrationsydelsen for enlige med 2000 kroner mindre i ydelse om måneden. DF tog også pokalen med hjem til pensionister, der bedre kan tjene penge ved at arbejde efter pensionsalderen. Ligesom modregningsgrænsen i små arbejdsmarkedspensioner bliver hævet.

Det gavner de pensionister, som har en lille arbejdsmarkedspension og som hidtil er blevet modregnet hårdt.

Alle er solide valgtemaer. Det er især i det lys, finansloven må vurderes.

DF fejrede aftalen med citronmåne og dåsebajere. Forståeligt - og nok et velment hip til LA, der fejrede finansloven for 2016 med champagne. Dengang gjaldt det fejringen af lavere bilafgifter på de dyreste biler i Danmark.

Ringen er ved at slutte sig om denne valgperiode med Lars Løkke som statsminister. Efter valget i 2015 blev han på DFs mandater Danmarks statsminister. Frem mod det kommende valg i 2019 har det største parti i blå blok haft et logisk ønske om at vise, hvem der bestemmer.

Forslået fra sidste års tæv er LA i år stiltiende gået med. Bag det hele sidder Lars Løkke og er nok godt tilfreds. For et år siden var hans blok brudt sammen. LA skabte tvivl, om man ville stemme for egen finanslov. Kristian Thulesen Dahl talte med store bogstaver. Regeringen skrinlagde drømmene om skattelettelser.

Løfter man sig over stilkaraktererne for denne finanslov, så har regeringen og Dansk Folkeparti landet en aftale, de er nogenlunde glade for. Blokken holder sammen og bør se mod jul med ro og tilfredshed.

Det – og en meget solid national økonomi – er ikke noget ringe grundlag at skulle starte en valgkamp på. Måske i starten af det nye år? Selv om vi givetvis får regeringens sundhedsudspil at se først.

Bundlinjen er, at blå blok har en politik at stå sammen om frem mod et valg. Det synes at være mere, end man kan sige om rød blok. Som Alternativet og de Radikale ikke vil være en del af.

Uanset blok- eller statsminister drømme: Det er tid for oppositionen at samles om en politisk vej, hvis partierne skal skabe flertal for nogle andre prioriteringer for Danmark.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News