Chefer dømt: Gramsede på mindreårige ansatte
En pige blev truet med en kniv af to pizzeria-ansatte, der nu er dømt for blufærdighedskrænkelse. Modelfoto: Tony Gentile/Reuters/Ritzau Scanpix
En sag om to chefer, der ikke kunne holde fingerene væk fra tre piger på 15 og 16 år, var 27 måneder undervejs. Det betød, at der faldt milde domme.

To mænd på 34 og 31 år fra Horsens er blevet idømt 40 og 60 dages betinget fængsel i en sag om blufærdighedskrænkelse. Den 31-årige blev desuden betinget udvist.

Sagen har været to år og tre måneder undervejs.

Og netop det lange forløb har sandsynligvis været udslagsgivende i de milde domme. I sager, hvor en arbejdsgiver bryder det synlige bånd mellem ham og hans ansatte, straffes der normalt ekstra hårdt, skriver Horsens Folkeblad.

Befølt på brysterne og truet med kniv

Sagen går tilbage til december 2015 og januar 2016, hvor de to mænd er ansat på et lokalt pizzeria.

Her beføler mændene tre ansatte piger på 15 og 16 år på brysterne og bagdelen, og forsøger desuden at kysse pigerne. Og da den ene pige bliver truet med en kniv, melder hun sagen til politiet.

- Det her er en sag, hvor tre unge piger var ansat til at feje, besvare telefonopkald, vaske op osv. Ved forskellige episoder blev de alle enten befølt på bagdelen, på brysterne og overkroppen uden på tøjet, forsøgt kysset på munden og kinden eller tvunget ned i skødet på de to nu dømte mænd, forklarer anklager hos Sydøstjyllands Politi, Peter Koukoumis, til Horsens Folkeblad.

Om sagens udfald siger Peter Koukoumis, at det normalt er ubetingede sanktioner, man får i de sager, men ikke i denne sag fordi sagen var så lang tid undervejs.

Han har ingen forklaring på, hvorfor det har taget 27 måneder at komme frem til en dom, men han siger, at han er enig i, at det er for lang tid:

- Særligt, når det er en sag af den her karakter.