Chefen for Touren: Vi kan starte i Danmark
Giro-starten i Herning og VM har overbevist Christian Prudhomme om, at Touren kan starte i Danmark.

Verdens største cykelløb Tour de France kan meget vel komme til Danmark, som har en styrket position i cykelsporten efter et velbesøgt VM i København og en veloverstået Giro-start i Herning.

Det fortæller chefen for Tour de France, Christian Prudhomme, i et interview med Ritzau.

- Det er bestemt en mulighed. Jeg var meget imponeret over både VM i Danmark og Giro-starten. Jeg havde ærlig talt aldrig troet, at der ville komme så mange tilskuere til de løb i Danmark, siger Christian Prudhomme.

- Jeg havde nok forventet det om Holland og Belgien, men ikke om Danmark.

Skal det franske etapeløb starte i Danmark med en såkaldt Grand Depart, som rummer 2-3 etaper, kræver det et konkret tilbud, og det vil - som med Giro d'Italia - være et spørgsmål om penge.

- Herning har tidligere været nævnt som en mulig startby, men jeg har aldrig modtaget en officiel henvendelse omkring det, siger Christian Prudhomme.

- Det er muligt, men det bliver næppe inden for de nærmeste 3-5 år, for vi er allerede langt med planlægning af den nære fremtid.

Den franske chef lægger vægt på, at Danmark har en god forbindelse til cykelsporten.

- Det gode ved Danmark er, at der er en stærk forbindelse mellem danskerne og cykelsporten. Det, at folk cykler til arbejde, betyder også meget.

Hvad skal konkret til for, at Danmark kan blive vært for en Grand Depart?

- Det er en blanding af mange ting. Det er et spørgsmål om logistik. Og det skal være et sted, hvor cykelsporten historisk har spillet en central rolle. Hvor der har været store mestre, og det har der i Danmark.

/ritzau/