Chef i nødråb: Stop hetzen mod mine medarbejdere
Sidste år måtte politiet tilkaldes 16 gange til episoder, hvor bilister truede Aarhus Kommunes cityassistenter. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix/arkiv
Omgangstonen på de sociale medier smitter af på den måde, vi taler til hinanden i det offentlige rum, mener chefen for p-vagterne i Aarhus Kommune.

Det er ikke altid sjovt arbejde at være p-vagt i Aarhus Kommune.

Sidste år måtte politiet tilkaldes 16 gange til episoder, hvor bilister truede byens cityassistenter, der blandt andet står for at skrive bøder til biler, der holder ulovligt i byen. 

Det får nu deres chef til at sende et nødråb, skriver Aarhus Stiftstidende.

Kim Gulvad Svendsen er chef for drift og myndighed i Aarhus Kommune. Han fortæller om en  cityassistent, der er blevet slået i maven og en anden, der er blevet forsøgt kørt ned. Når folk ringer ind, bliver medarbejderne ofte også mødt med nederdrægtige kommentarer, forklarer Kim Gulvad Svendsen.

- Det er som om, at stadig flere synes, at mine sagsbehandlere kun er til for at gøre livet svært for andre. Det undrer mig. Jeg synes selv, at vi arbejder seriøst på at lave nogle fornuftige løsninger i forhold til de rammer og den lovgivning, vi skal tage hensyn til. Vi har meget fokus på at være servicerende, siger han til Aarhus Stiftstidende.

Kim Gulvad Svendsen tror, at det er omgangstonen på de sociale medier, der smitter af på den debat, der føres andre steder. Han håber, at han ved at stå frem kan skabe debat om problemet, så vi kan komme tilbage til et samfund, hvor man behandler hinanden med respekt.

- Jeg håber, at en god og sund debat kan være med til at ændre omgangstonen, inden overfusninger ender med at blive hverdagskost. Der er stadig håb, siger han til Aarhus Stiftstidende.