Chef gav tjener en lussing: Nu skal han i retten
En 30-årige restaurant ejer slog i sommer en 51-årig tjener. Nu ryger han i retten. (Foto: Scanpix)
Retten skal alligevel tage stilling til, om man må slå sine ansatte

Det vakte opsigt, da en 51-årig kvindelig tjener i sommer fik en lussing af sin chef – ejeren af restaurant Hos Molboerne i Ebeltoft.

Men det vakte næsten endnu mere opsigt, da Østjyllands Politi i første omgang valgte ikke at rejse tiltale mod restaurantejeren, selvom han hele tiden har erkendt sin skyld.

Lussingen faldt den 12. juli i år mens kvinden var på vej for at servere drikkevarer for et bord. Da hun havde hænderne fulde, bad hun en kollega om at fjerne et skilt fra et bord, da hun netop havde fået en annullering af en reservation. Det overhørte ejeren, og forlangte, at hun selv fjernede skiltet.

Blå mærker

– Og så puster han sig op som en oberstløjtnant i amerikanske film og siger: Når jeg giver en ordre, så skal du adlyde! Jeg kigger bare på ham og siger, “der røg den gode tone vist” med et smil, synes jeg da selv, har tjeneren tidligere fortalt til fagbladet 3F om hændelsen.

Der faldt lussingen og derefter greb chefen så hårdt om hendes overarm, at det efterlod et blå mærke.

Nu skal Retten i Randers tage stilling til om man må slå sine ansatte. Det sker den 13. januar, når ejeren af restaurant Hos Molboerne i Ebeltoft er på anklagebænken.

Uacceptabelt

Formand i 3F Djursland, Joan Brøgger, forventer, at den kvindelige tjener vil få medhold i sagen. Hun kalder restaurantejerens opførsel for “uacceptabel”.

- Vi forventer selvfølgelig, at hun får oprejsning. Det skal slås fast, at man har et ansvar og en forpligtelse som arbejdsgiver for at behandle sine ansatte ordentligt. Ikke kun for hendes skyld, men for alle medarbejdere i Danmark, siger Joan Brøgger og fortsætter:

- Det skal være legalt at sige fra overfor sin arbejdsgiver, for det er absolut ikke en okay opførsel.

Ville ikke rejse sag

Anklagemyndigheden i Østjyllands Politi havde ellers i første omgang valgt ikke at rejse tiltale mod restaurantejeren med henvisning til, at der “ikke var sket betydelig skade”. Det på trods af at restaurantejeren hele tiden har erkendt sin skyld.

Den beslutning skabte stor opstand på tværs af Folketingssalen på Christiansborg. Blandt andet ville Enhedslistens beskæftigelsesordfører Christian Juhl (EL) kalde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i samråd.

Efter Fagbladet 3F’s omtale af sagen valgte Anklagemyndigheden alligevel at sende sagen videre til Statsadvokaten, som besluttede at rejse tiltale mod den 30-årige restaurantejer.

via Listen To News