Charterbranchen jubler over våd sommer
Efterspørgslen efter solrejser sydpå har været stor i juli. Flere rejsearrangører oplever stigende omsætning.

Det våde og kølige sommervejr har givet en økonomisk jackpot for landets rejsearrangører.

Flere charterselskaber melder om en ekstra god juli måned, hvor soltrængende danske familier har stået i kø for at bestille flyrejser sydpå.

- Vi har oplevet en rekordgod juli måned, som ikke et set tidligere i Star Tours historie, og juli blev den bedste nogensinde, både i omsætning, indtjening samt antal af gæster, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

I juli sidste år øgede Star Tour sin volumen med 9 procent, og i årets juli-måned røg tallet op med yderligere 3 procent. Desuden steg selskabets omsætning med 12 procent i forhold til juli 2011 - en stigning på 29 millioner kroner.

- Der er ikke tale om en ny trend, men i år har der været mere rift om solpladserne end tidligere set i juli.

- Den dårlige danske sommer samt efterlønspengene er klart nogle af årsagerne, forklarer Stig Elling med henvisning til, at danskerne tidligere på året kunne få udbetalt deres indbetalte efterlønskroner.

Også Bravo Tours har mærket på indtjeningen, at sommervejret er kørt i den samme grå rille. Selskabet har solgt langt flere af sine julirejser i maj og juni, hvor billetpriserne er noget højere. Det har givet øget omsætning.

- Sidste år fik vi udsolgt, fordi vi satte priserne ned, da efterspørgslen ikke var så stor.

- I år har der tvært imod været større efterspørgsel, end der var udbud, så hvis vi havde kunnet skaffe flere fly, kunne vi have solgt endnu flere rejser, siger informationschef Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours.

De mest populære feriemål i juli hos både Star Tour og Bravo Tours har været Tyrkiet, Mallorca og de græske øer.

/ritzau/

via Listen To News