Charlotte på kontanthjælp får gratis taxa af kommunen: Jeg vil helst tage bussen
Efter ti år på kontanthjælp sendes i Charlotte Mähl i aktivering - i taxi: De kaster rundt med pengene, Modelfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Charlotte Mähl skal i aktivering, men kan ikke få penge til bussen. Hun får i stedet en taxa af kommunen.

Indviklede regler betyder, at Charlotte Mähl fra Horsens ikke kan slippe for at tage en taxi, når hun skal i aktivering.

Hun vil hellere tage bussen og kunne få betalt buskortet af kommunen - men kun hvis hun kan lægge pengene ud, skriver Ekstra Bladet.

Charlotte Mähl har i mere end ti år været på kontanthjælp på grund af angst, depression og slidgigt i ryggen, skriver avisen. Men nu er hun klar til at komme i aktivering og har fået bevilget penge til transporten.

Men kommunen må ikke sende hende penge til at købe buskortet, og hun har ikke penge til at lægge ud. Derfor er der bevilget en taxi i stedet.

- Jeg tænker ikke, at jeg er den eneste, der har de her problemer. Det er så urimeligt. Det handler ikke om mig, men økonomien i det. De er ligeglade og kaster rundt med pengene, siger Charlotte Mähl til Ekstra Bladet.

Med taxien føler Charlotte Mähl sig sygeliggjort - hun vil gerne have lov til at tage bussen, som alle andre.

- Det lyder måske åndssvagt, når jeg har de her problemer med angst, men jeg skal lære at kunne klare den udfordring, Jeg synes ikke, at det er rimeligt, siger Charlotte Mähl til Ekstra Bladet.

Chefen for jobcenteret i Horsens Kommune, Bjarke Thomsen, siger til Ekstra Bladet, at kommunen sagtens kan bevilge penge til et buskort eller kørselsgodtgørelse, og sende pengene.

- Men som udgangspunkt kan vi ikke bare give penge på forhånd. Køber vedkommende så reelt buskortet? Det ved vi jo ikke, siger Bjarke Thomsen til avisen, og forklarer, at der kan gives tilskud til taxakørsel, hvis personen har fysiske eller psykiske problemer. Men det sker sjældent.

Efter Ekstra Bladet kontaktede Horsens Kommune har Charlotte Mähl fået bevilget tre gange 375 kroner til et buskort de næste tre måneder.