Champs Élyssés er for fin til Hennez & Mauritz
De fintfølende franske fornemmelser blev frygteligt forulempet, da den svenske tøjgigant Hennez & Mauritz prøvede at få åbnet en butik på den berømte gade Champs Élyssés i Paris.

Hvis man går en tur på paradegaden Champs Élyssés i Paris, er der langt mellem butikker med tøj til middelklassepriser. Og sådan skal det fortsat være.

Da den svenske tøjgigant Hennez & Mauritz søgte om at få lov til i 2008 at åbne en butik på gaden, kom der blank afvisning tilbage fra det parisiske byplanlægningskontor.

»Vi kan ikke risikere, at den (Champs Élyssés) forvandles til endnu et Oxford Street,« lød den skriftlige begrundelse til H&M med henvisning til en af de højt profilerede handelsgader i London.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP, er afvisningen af H&M kommet direkte fra borgmesteren i Paris, der generelt er træt af butikskæder og fastfood-restauranter. I stedet skal der på Champs Élyssés hellere være fine, dyre og frem for alt franske mærkevarebutikker og tilsvarende elegante restauranter, der specialiserer sig mere i franske frølår end i french fries.

H&M har meddelt, at de vil klage over borgmesterens dom til en højere instans.