Cavendish-sejr i Paris øger dansk OL-chance
Nicki Sørensen tror, at mange andre lande end Danmark vil prøve at undgå en massespurt i OL-landevejsløbet.

De er godt nok hverken fra samme land eller samme cykelhold. Men derfor kan danske Nicki Sørensen sagtens glæde sig over, at det lykkedes for briten Mark Cavendish at vinde den prestigefyldte sidste Tour de France-etape i Paris i en massespurt.

Sejren øger nemlig Danmarks chancer for at få OL-landevejsløbet i London til at forme sig, som man gerne vil have det.

- Jeg ser det kun som positivt for vores vedkommende. Det fjerner næsten alt håb for alle de andre sprintere, og derfor er de nødt til at prøve at slippe af med ham, siger Nicki Sørensen.

Mark Cavendish så længe ikke ud til at skulle få noget stort Tour de France. Men så vandt han 18. og tredjesidste etape, inden han altså sluttede af med at komme først i mål på Champs-Élysées.

De sidste dages begivenheder må have kølnet optimismen en del hos de lande, der måske var begyndt at tro på, at kanonkuglen fra Isle of Man kunne besejres på målstregen i Londons indre by.

- Der må være nationer, der ikke længere er interesseret i at komme hjem med Cavendish - med mindre de er tilfredse med at blive nummer to eller tre, vurderer Nicki Sørensen.

Han håber derfor, at det kan lykkes at rotte sig sammen med nogle af de andre lande i forhold til at lade sprinterholdene gøre alt det sure arbejde og måske ad den vej køre hjemmebanefavoritten og hans britiske holdkammerater trætte.

Det ville betyde, at en mand som Matti Breschel ville have gode muligheder for at komme med i et mindre udbrud, hvor han vil være den hurtigste mand i en spurt. Om det så lykkes, er en anden sag.

- Man kan godt slide Cavendish op, men han har vist i Paris, at han har en evne til at poppe op, når man troede, at han var nede, siger Nicki Sørensen.

Ud over Sørensen og Breschel deltager også Jakob Fuglsang og Lars Bak for Danmark i linjeløbet på landevej, der køres lørdag.

/ritzau/