Cavendish og Boonen vil kræve statsstøtte
Det er ikke gratis at lokke profiler som Boonen og Cavendish til Post Danmark Rundt, så DCU håber på støtte.

Tom Boonen og Mark Cavendish kastede glans over det netop afsluttede Post Danmark Rundt, men de to verdensprofiler var ikke gratis at trække til landet.

Det vil kræve støtte fra Sport Event Denmark, hvis det skal ske igen, mener løbsarrangøren Danmarks Cykle Union (DCU), som havde håbet at få noget økonomisk bistand til det stjernespækkede felt.

- Da vi skulle rejse flere penge til de to, spurgte vi Sport Event Denmark, og det blev et meget hurtigt afslag, hvilket skuffede os enormt. For Cavendish vil give omtale i udlandet, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Sport Event Denmark (SED) arbejder med det formål at trække store sportsbegivenheder til landet og få omtale af samme i udlandet, hvilket igen skal styrke turismen.

DCU mener, at løbet rammer målgruppen for SED's støtteramme, og det er for så vidt heller ikke forkert, siger direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov:

- Grunden til vores afslag skyldes ganske enkelt, at henvendelsen kom telefonisk fra DCU i det, jeg vil kalde to minutter i 12, altså to dage før beslutningen skulle tages, om disse to gutter skulle med i løbet eller ej. Det er ikke den måde, vi sædvanligvis arbejder på.

Han vil gerne se på en aftale for fremtiden.

- Sport Event Denmark er som udgangspunkt ikke afvisende over for muligvis at kunne støtte et Post Danmark Rundt, siger Lundov.

Støtteorganisationen, der får hovedparten af sine midler fra staten, kan ifølge direktøren godt støtte rytterkontrakter i cykelløbet, men det skal være del af en helhedsplan, som også involverer andre elementer og udviklingstiltag.

/ritzau/