Cavendish: Jeg smed alle jetoner på bordet
Sejren på 18. etape var et stort sats, siger Mark Cavendish, som dermed tog sin anden etapetriumf i Touren.

Mark Cavendish knuste sine sprintende kolleger med stor overbevisning, da han vandt massespurten på 18. etape af Tour de France fredag.

Sky-rytteren indledte sin spurt meget tidligt og erkender, at det kunne ligne lidt af en satsning.

- Jeg smed alle mine jetoner på bordet og huggede til med 600 meter igen, og hvis jeg var blevet overhalet, så var der ikke noget at gøre ved det. Så var jeg bare ikke hurtig nok.

- Men jeg kørte forbi nogle med 400 meter igen, og med 200 passerede jeg Luis Leon Sanchez. Så det var skønt, og jeg er glad, siger Mark Cavendish.

Den engelske verdensmester føler, han har sparet sine kræfter mere, end han plejer i Touren, og derfor havde han mod på en tidlig åbning af spurten i Brive-la-Gaillarde.

- Jeg har ikke spurtet så ofte i denne Tour, så jeg vidste, at jeg kunne køre længere ude fra. Jeg havde planlagt at køre med 350-400 meter til stregen, men jeg gjorde det så endnu længere ude, siger Mark Cavendish.

Det var heller ikke helt tilfældet, at Team Sky lod udbryderne sidde og svede til sidste kilometer af etapen.

- Hvis vi havde fanget udbryderne for tidligt, så var Lotto kommet med hele deres tog. Så vi skulle hente udbryderne helt til slut, siger Cavendish.

- Edvald Boasson Hagen sad og arbejdede, og han kørte mig også frem på sidste kilometer.

- Holdet har gjort et fantastisk arbejde.

Det er englænderens anden etapesejr i årets Tour de France, hvor han i gennemsnit har vundet fem etaper om året i perioden 2008-2011.

- Det er rigtigt, at jeg er vant til at vinde mange etaper her. Men jeg er meget, meget stolt over det, vi har præsteret som hold i dette Tour de France.

/ritzau/