»Castro er ikke ved at dø«
Cubas mangeårige præsident er ikke ved at dø. Det slår cubanske embedsmænd fast efter amerikanske efterretninger om det modsatte.

Han har ikke kræft. Han er ikke ved at dø. Og han vender snart tilbage til offentligheden.

Sådan forsikrede cubanske embedsmænd en amerikansk delegation om Fidel Castros helbred, siger politikeren Jeff Flake til AP.

»Alle embedsmændene har fortalt os, at hans (Fidel Castros red.) sygdom ikke er kræft, det ikke er livstruende, og at han vil vende tilbage,« siger Jeff Flake.

Forlydender fra USA bliver ved med at komme ind omkring Castros helbred. Her mener man, at han har kræft og ikke vil overleve 2007. Men så snart, der kommer sådanne forudsigelser fra USA, så bliver de afvist af cubanske kilder, som forsikrer om, at Fidel Castro har det fint, og det bare er et spørgsmål om tid, før han vender tilbage.

Fidel Castro har ikke vist sig offentligt siden 26. juli i år, og under hans fravær har lillebror Raoul Castro ledet landet. Da Fidel Castro tidligere måneden ikke dukkede op til fejringen af sin 80 års fødselsdag, satte det endnu engang skub i rygterne om hans forestående død.