Venstre-vikar genopstiller til Folketinget
- Jeg har valgt at sige ja til opfordringen fra Venstres lokalformænd i Ikast-Brande Kommune, siger Carsten Kissmeyer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tidligere Ikast-borgmester - der afløste Esben Lunde Larsen - vil nu blive i Folketinget

Da Carsten Kissmeyer sidste år sagde ja til at afløse Esben Lunde Larsen i Folketinget, var det med den forudsætning, at den tidligere mangeårige Ikast-borgmester blot ville sidde perioden ud. Men nu har Carsten Kissmeyer ændret holdning, skriver Herning Folkeblad.

Den erfarne Venstre-politiker er blevet opfordret til at stille op, når Lars Løkke Rasmussen senere på året trykker på valgknappen, og det tilbud har han taget i mod.

- Jeg har valgt at sige ja til opfordringen fra Venstres lokalformænd i Ikast-Brande Kommune, siger Carsten Kissmeyer til Herning Folkeblad.
Det er blandt andet den potentielle lukning af regionerne, der nu får den aktuelle 2. næstformand i Region Midtjylland, til at genoverveje sit kandidatur.

- Det er jeg ikke personligt begejstret for. Jeg er nervøs for de professionelle forstyrrelser, det kan have. Det kan komme til at betyde noget for den balance, vi har i Region Midtjylland, hvor vi politisk kæmper for at have en solid dækning. Jeg kan være nervøs for, at det betyder centralisering, hvor man rykker ting mod Aarhus, hvilket betyder, at man udhuler betingelserne i det midtvestjyske, siger Carsten Kissmeyer til Herning Folkeblad.

På torsdag skal medlemmerne af Venstre Ikast-Brande mødes, og her vil det blive afgjort, om Carsten Kissmeyer bliver kandidat, eller om det bliver Henrik Christiansen fra Brande.

 

Herning Folkeblad
via Listen To News