Carlsberg vil betale for metro
Bryggeriet Carlsberg forsøger at få ændret ruten for den kommende Metro Cityring i København. Med løftet om et stort sponsorat, vil Carlsberg have metroen forbi det kommende byggeri på bryggerigrunden i Valby.

Boliger, kreativt erhverv og måske en multiarena. Og så selvfølgelig en metrostation. Sådan er visionerne for Carlsberg-byen på den gamle bryggerigrund i Valby. Derfor lover Carlsberg nu at sponsorere en del af projektet, hvis regeringen og Københavns Kommune kan blive enige om at lade metroskinnerne bygge ved Carlsberg-byen, skriver Berlingske Tidende.

Carlsberg vil ikke sætte kroner på sponsoratet, men er klar til at betale for både en undersøgelse af projektet og for selve byggeriet.

»Vi vil gerne være med til at finde en løsning på finansieringen, når vi kender anlægsprisen. For det er klart, at vi vil komme til at nyde godt af det, hvis der kommer en metrostation i området,« siger direktør for Carlsberg Ejendomme, Lars Holten Petersen, til Berlingske Tidende.

Københavns Kommune er meget interesseret i forslaget, selv om planerne for den nye Metro Cityring på nuværende tidspunkt går uden om bryggerigrunden. Men overborgmester Ritt Bjerregaard (S) vil nu drøfte med transportminister Flemming Hansen (K), om der skal iværksættes en undersøgelse af tilbuddet.