Carina Christensen skal i retten
(Opdateret) Den nye familie- og forbrugerminister Carina Christensen beskyldes for piratkopiering og skal en tur i Højesteret. På hendes møbelfabrik på Fyn er der problemer med arbejdsmiljøet.

Carina Christensen får den værst tænkelige start som ny minister. For allerede inden, hun officielt er blevet udnævnt som Lars Barfoeds afløser, bliver den første penible sag kendt for offentligheden.

Carina Christensen ejer nemlig en møbelfabrik, Rugballe Møbelfabrik, som skal en tur i Højesteret - anklaget for plagiat af kommoder.

Det bekræfter Højesteret overfor Berlingske Tidende. De forventer, at sagen mod hende kommer op en gang i 2008.

Det er det amerikansk-ejede møbelfirma Tvillum-Scanbirk, som anklager Carina Christensens firma for at kopiere deres kommoder. Allerede i foråret kørte sagen i Sø-og Handelsretten, hvor Carina Christensens møbelfabrik blev frikendt. Men det amerikansk-ejede Tvillum-Scanbirk mener, at sagen er så alvorlig, at den skal en tur i Højesteret.

Carina Christensens kommoder er gennem flere år blevet holdt ude af markedet via et fogedforbud.

Den forestående sag har da også allerede fået Dansk Folkeparti op på mærkerne.

»Piratkopiering er forbudt, så selvfølgelig er det en alvorlig sag. Man må ikke bare nasse på andres design og varemærker,« siger Dansk Folkepartis skatteordfører Mikkel Dencker til Berlingske Tidende.

Han vil dog først tage stilling til, om Carina Christensen kan fortsætte som minister, når der er faldet dom i Højesteret

Fabrikken også har problemet med arbejdsmiljøet.

På Arbejdstilsynets hjemmeside fremgår, at fabrikken fik en gul mellemfornøjet smiley. En gul smiley tyder på problemer med ensidigt arbejde, tunge løft, dårlig indeklima, manglende afskærmning eller psykiske arbejdsmiljøproblemer.