Cancellara stod skoleret for Riis-chauffør
Bjarne Riis' buschauffør, franskmanden Laurent Plu, er en erfaren mand, som ikke finder sig i hvad som helst.

Det er muligt, at rytterne fra Saxo Bank-Tinkoff Bank er grønne i årets Tour de France, men det er noget helt andet, når det kommer til holdbussen, som køres af feltets mest erfarne mand.

Den slagfærdige franskmand Laurent Plu - i daglig tale kaldet Loulou - har kørt i feltet i 20 år hos både Gan og BigMat-Auber - og de seneste ti år - hos Bjarne Riis.

Mange store ryttere har siddet i hans bus, men ingen skal være i tvivl om, hvem der bestemmer hos Plu. Det gør Plu.

Det kan man forstå på et interview med chaufføren i L'Equipe tirsdag.

Her beretter Laurent Plu, at både Jens Voigt og Fabian Cancellara har stået skoleret for ham, fordi de havde brudt hans interne regler i Saxo-bussen. Han forsvarer sit rullende rytterhotel som sit eget hjem.

Laurent Plu holder med sine ryttere, men også med ryttere fra andre hold.

Kun en rytter har en særlig plads i franskmandens hjerte, og det er Alberto Contador.

- Der er kun en rytter, som rammer mig med særlig respekt, og det er Alberto. Han er en rigtig mand, siger Laurent Plu, som glæder sig til at vise spanieren bussen, når de sammen skal køre Vuelta a Espana.

- Denne nye bus satte jeg i stand lige før starten på Touren, og Alberto har ikke set den endnu, men han vil blive rigtig tilfreds med den. Hans plads er allerede reserveret.

I øvrigt er Saxo Bank-Tinkoff Banks bus den andenlængste i feltet, fortæller Laurent Plu stolt i interviewet med den franske sportsavis.

/ritzau/

via Listen To News