Cancellara slået med et sekund i Tirreno-prolog
Den italienske enkeltstartsmester Adriano Malori henviste tempokongen Fabian Cancellara til andenpladsen.
Den forsvarende mester Alberto Contador kunne ikke følge med de bedste på åbningsdagen i Tirreno-Adriatico.
Den forsvarende mester Alberto Contador kunne ikke følge med de bedste på åbningsdagen i Tirreno-Adriatico. Foto: Peter Dejong/AP

Den schweiziske prologspecialist Fabian Cancellara (Trek) måtte onsdag se sig besejret med et sekund, da Tirreno-Adriatico åbnede med en kort enkeltstart.

Sejren gik i stedet til italienske Adriano Malori (Movistar), der tilbagelagde de 5,4 kilometer i Lido di Camaiore på seks minutter og fire sekunder.

27-årige Malori er en ganske habil enkeltstartsrytter. Sidste år blev han for anden gang i karrieren italiensk mester i kampen mod uret. Derudover vandt han en enkeltstart i netop Tirreno-Adriatico.

Den seks år ældre Cancellara har fem gange taget prologsejren i Tour de France. Onsdag rakte farten dog ikke til endnu en triumf for den schweiziske tempokonge.

Sidste års samlede vinder i Tirreno-Adriatico, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), brugte seks minutter og 23 sekunder, hvilket resulterede i en 67.-plads på den flade prolog.

De to danske deltagere - Magnus Cort Nielsen (Orica-Greenedge) og Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) - var henholdsvis et og to sekunder langsommere end Contador.

Tirreno-Adriatico slutter den 17. marts.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.