Canadisk servekanon sætter Federer på plads i finale
Milos Raonic slog Roger Federer i finalen i Brisbane søndag. Her ses han i kvartfinalen mod franskmanden Lucas Pouille. Foto: Tertius Pickard/AP
Milos Raonic udnyttede en breakbold i hver sæt, og det var nok til at slå Roger Federer i Brisbane.

Canadieren Milos Raonic sikrede sig søndag sæsonens første sejr på herrernes ATP-tour i tennis og fik en stærk optakt til grand slam-turneringen Australian Open.

Lidt overraskende lykkedes det den fjerdeseedede canadier at slå topseedede Roger Federer med 6-4, 6-4 i finalen i turneringen Brisbane International.

Dermed fik Raonic også revanche for sidste års udgave af turneringen, hvor også de to spillere mødtes i finalen. Dengang vandt Federer i tre sæt.

I det hele taget har Raonic haft det vanskeligt mod Federer. Det var kun anden gang i 11 forsøg, at han slog den stærke schweizer.

25-årige Raonic er kendt for sin ekstremt hårde serv, og den var også med til at sikre ham sejren i første sæt, hvor han ikke afgav en eneste breakbold til Federer. Selv udnyttede han en af fire muligheder for at bryde schweizeren.

I andet sæt fik Federer tidligt i sættet muligheden for at bryde den hårde serv, men schweizeren kiksede. I stedet udnyttede Raonic sin første mulighed og brød Federers serv, da han bragte sig foran med 4-3.

Efterfølgende vandt han sættet med 6-4.

Australian Open begynder 18. januar. Her er Federer seedet til at nå semifinalen, mens Raonic er seedet til at ryge ud i ottendedelsfinalerne.

/ritzau/