Canadisk ishockeyhold i voldsom og dødelig busulykke
Canadas premierminister, Justin Trudeau, er blandt dem, der har kondoleret efter en stor busulykke i provinsen Saskatchewan. Foto: Kevin Light/arkiv/Reuters
En bus og en lastbil er kollideret i Canada. På bussen var unge ishockeyspillere, hvoraf mange er døde.

14 er døde i en busulykke i Canada fredag aften lokal tid. Det skriver blandt andet BBC. I bussen var et ishockeyungdomshold.

Ulykken skete omkring klokken 17 lokal tid i provinsen Saskatchewan, der ligger i den centrale del af Canada. I alt var der 28 personer om bord på bussen.

De 14, der ikke er døde, er alle indlagte i kritisk tilstand.

- Jeg kan end ikke forestille mig, hvad forældrene går igennem. Mine tanker går til alle, der er ramt af den frygtelige tragedie, skriver Canadas premierminister, Justin Trudeau, i en kommentar til ulykken.

Om bord på bussen var medlemmer af ishockeyholdet Humboldt Broncos, der spiller i den canadiske ungdomsliga. Ifølge BBC er spillerne på holdet mellem 16 og 21 år.

Ulykken skete, da bussen på vej til en kamp fredag aften kolliderede med en lastbil.

- Humboldt Broncos er blevet ramt af en frygteligt tragedie. På vej til Nipawin har Broncos-bussen været i en tragisk ulykke, der har resulteret i flere døde og sårede.

- Vores tanker og bønner går til familierne til dem af vores spillere og stab, der er ramt af tragedien. Broncos-familien er i chok, mens vi prøver at begribe vores enorme tab, skriver formand for Humboldt Broncos Kevin Garinger på klubbens hjemmeside.

Ulykken og de mange dødsfald får megen opmærksomhed i canadiske medier. Ishockey er landets dominerende sport og en del af den nationale identitet i en grad, hvor ishockey er afbilledet på pengesedlerne.

- Fra en sørgende provins, tak til hver og en af redningsarbejderne og lægerne for jeres modige reaktion under de sværest mulige forhold, skriver Saskatchewans provinsens regeringschef, Scott Moe, i en kommentar.

/ritzau/