Canadier sigtet: Kopierede Batman-trusler
Skudmassakren i Colorado i USA har inspireret 32-årig canadier, der har postet lignende trusler på Facebook.

Canadisk politi har efter alt at dømme afværget en kopi af skudmassakren i Aurora i den amerikanske delstat Colorado under premieren på den seneste Batman-film.

Det canadiske politi siger torsdag, at det har anholdt en mand i North Vancouver for trusler om at ville massakrere teatergængere i en efterligning af det nylige blodbad, der fandt sted i den amerikanske biograf.

Den 32-årige Ryan John Lewis har "skrevet markante dødstrusler på sin Facebook-side for at begå forbrydelser magen til de skyderier, der fandt sted for nylig i Colorado", skriver Royal Canadian Mounted Police i en erklæring.

Politiet har beslaglagt hans computer og ransaget hans lejlighed, men ville ikke sige noget om, hvorvidt der var fundet nogen våben.

Lewis er blevet anklaget for at have fremsat trusler. Han er blevet løsladt mod kaution og på betingelse af, at han bliver hos sin mor og holder sig væk fra internettet.

Politikorporal Richard De Jong siger, at den mistænktes straffeattest er uplettet, men "viser beundring for og støtte til skyderierne i Colorado". Politimanden beskriver den mistænktes Facebook opdateringer som "meget markante og forstyrrende".

Efter sidste måneds massakre under den seneste Batman-film i Aurora i Colorado, hvor 12 blev dræbt og 58 blev såret, siger De Jong, at canadisk politi tager den seneste trussel "meget alvorligt".

/ritzau/AFP