Canada smider russisk spion ud
Canada deporterer en russisk mand, som har levet under falsk navn i 10 år. Canada mener, at manden spionerer for Rusland.

De canadiske myndigheder deporterede tirsdag Paul William Hampel. Eller det vil sige en mand, der kalder sig Paul William Hampel.

Ifølge Canada har Hampel nemlig opholdt sig i landet med en falsk dåbsattest, som han brugte til at skaffe tre falske canadiske pas. I virkeligheden var Hampel spion for den russiske efterretningstjeneste FSB, efterfølgeren til det berygtede KGB, mener canadierne.

»Individer, som ikke respekterer vores love og truer sikkerheden i lokalområderne, er ikke velkomne i Canada,« siger Canadas sikkerhedsminister Stockwell Day til Reuters efter udvisningen.

Hampel blev arresteret, da han forsøgte at forlade Montreal lufthavn i november med den falske dåbsattest på sig. Han bar desuden på 30.000 kroner i forskellige valutaer og tre mobiltelefoner. I begyndelsen nægtede han at være russer, men indrømmede senere sin nationalitet. Dommeren har til gengæld lovet manden, der kalder sig Paul William Hampel, at hans rigtige identitet ikke kommer frem.

Canadas sikkerhedsminister mener ikke, at udvisningen af spionen kommer til at skade forholdet mellem Canada og Rusland.

»Vi forstår, at den slags ting foregår i verden. Det forstår russerne også,« siger han til BBC.

Rusland har sørget for, at manden kan vende tilbage til sit hjemland.