Cameroun belastet af nyt brev i hackersag

En flere år gammel mail er dukket op i hackerskandalen på News of the World. brevet sætter spørgsmålstegn ved flere centrale personer.
David Cameroun er endnu en gang kommet i skudlinjen på grund af sin spindoktor, Andy Coulson.
David Cameroun er endnu en gang kommet i skudlinjen på grund af sin spindoktor, Andy Coulson. Foto: PA/Polfoto/AP / POLFOTO

Englands premierminister, David Cameroun, er løbet ind i endnu mere modvind i sagen om aflytningsskandalen på avisen News of the World.

I et brev, der netop er dukket op, skriver News of the Worlds tidligere royale reporter Clive Goodman, at telefonhacking af kendisser og politikere blev diskuteret helt åbent på avisens redaktionsmøder, og at redaktør Andy Coulson tilbød Clive Goodman at få sit job igen, hvis han selv tog hele skylden for aflytningerne i en gammel retssag.

Det er skidt nyt for David Cameroun, der hyrede Andy Coulson som spindoktor og hele tiden har forsvaret Coulson med en forklaring om, at han ikke vidste noget om hackerskandalen.

Desuden ser brevet også rigtig dårligt ud for Rupert og James Murdoch, der også har bedyret deres uskyld i sagen. Ruperts nære medarbejder Les Hinton modtog nemlig brevet, men sagde intet til politiet og var senere en af hovedmændene bag oplysningerne om, at Coulson intet vidste om skandalen.

Brevene er kommet i hænderne på parlamentskomiteen, Commons culture, media and sport select committee, og Tom Watson, der er medlem af komiteen og medlem af parlamentet for Labour, kalder brevet for "det mest opsigtsvækkende bevis, der er offentligjort indtil videre," og han mener, at det er det største "cover up," som han har set i sit liv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.