Cameron fortryder ansættelse af spindoktor
David Cameron er blevet hørt i sagen om skandaleavisen News of the World. Han har nemlig haft en tidligere chefredaktør for avisen ansat som spin-doktor. Foto: PETER MACDIARMID / POLFOTO
Hvis han havde vist, hvad han ved nu, havde Cameron ansat en anden spindoktor end eks-redaktøren for News of the World.

Storbritanniens premierminister David Cameron er involveret i skandalesagen om News of the World. Han har nemlig haft avisens eks-redaktør Andy Coulson ansat som sin spindoktor.

Et valg som han fortryder, men ikke ivil undskylde.

Han regner stadig med, at Coulson, der var chefredaktør på avisen fra 2003 til 2007, ikke har været involveret i de ulovlige aflytninger og betaling af privatdetektiver med plettet ry. Det slår han fast under en ekstraordinær debat i det britiske underhus.

Men havde han vidst, at det var foregået på avisen, havde Coulson aldrig kunne skrive spin-doktor på cv'et.

"Jeg ville ikke have tilbudt ham et job, og jeg tror heller ikke, han havde accepteret det," sagde Cameron til det britiske parlament tidligere i dag ifølge The Guardian.

Premierministeren understregede videre, at hvis det viser sig, at Andy Coulson ikke har rent mel i posen, så skylder Cameron selv en "dybfølt undskyldning" for ansættelsen. Hvis det er tilfældet, skal Coulson retsforfølges i sagen, slår den konservative regeringsleder fast.

Coulson nægter at have haft nogen som helst form for viden om den ulovlige hacking, som News of the World har lavet i jagten på historier.

Kilde: The Guardian