BZ-aktion kan stoppe nyt ungdomshus
AppleMark
SF og Radikale advarer unge aktivister mod nye husbesættelser i København. Det kan koste dem deres nye ungdomshus. Ritt Bjerregaard er tavs.

• Aktivister vil indtage nye ungdomshuse i julen

De unge vil besætte flere huse i juleferien.

Men det kan i værste fald komme til at koste dem det ungdomshus, som de ellers står til at få i København.

Det lyder vurderingen fra flere af de politiske partier i København, der står bag aftalen om netop et nyt ungdomshus.

- Jeg er meget overrasket, og jeg vil opfordre de unge til at være meget varsomme. Jeg synes ikke, at de skal besætte huse i København, for folk kan ikke holde sådan noget adskilt – og på den måde skader de deres egen sag. Det er ødelæggende, siger Frank Hedegaard, ungdomshusordfører for SF.

Meget porøse

Og de Radikales gruppeformand i København, Manu Sareen, er overrasket over de unges planer.

- Det er ærgerligt, det synes jeg virkelig. Der har været nogle frugtbare handlinger mellem os og de unge, og det risikere de nu at ødelægge. Forhandlinger om sådan noget her er meget sårbare og faktisk meget porøse. Og det vil være enormt dumt, hvis de unge spænder ben for sig selv, siger han til Avisen.dk.

Han understreger, at de radikales støtte til et nyt ungdomshus kræver, at de unge opfører sig ordentligt.

- Får vi husbesættelser igen i København, så vanskeliggør det bestemt mit forhandlingsmandat. Jeg har brugt mange kræfter på at overbevise mit bagland, og det risikere de unge at sætte over styr, siger Manu Sareen.

Den landsdækkende aktion med husbesættelser den 28. december er arrangeret af undergrundsbevægelsen BZ DK, men aktionen støttes fuldt ud af de tidligere brugere af Ungdomshuset i København, der fortsat mødes hver mandag.

Ritt Bjerregaard har trods gentagende henvendelser ikke ønsket at udtale sig om den konkrete sag.