Byretten presset af masseforhør
Retssystemet er presset efter urolighederne på Nørrebro. Når 213 unge søndag fremstilles i grundlovsforhør, er det et af de største antal i efterkrigstiden.

Søndag vil 213 demonstranter fra Nørrebro blive fremstillet i Københavns Byret, oplyser Københavns Politi. Det er det næststørste antal siden efterkrigstiden, siger byretspræsidente Søren Axelsen til Ritzau:

»Det er en meget stor fremstilling. Formentlig den største i efterkrigstiden, muligvis med undtagelse af fremstillingerne efter demonstrationerne mod Verdensbanken (i København i foråret 1970, red.),« siger han til Ritzau.

Københavns Byret har forberedt sig på, at det bliver en travl dag. Da brostenene begyndte at flyve gennem luften på Nørrebro lørdag, kaldte byretten ekstra dommere og andet retspersonale på arbejde, og i løbet af natten da antallet af anholdte steg og steg, blev flere kaldt ind.

Ifølge loven skal de anholdte stilles for en dommer inden for 24 timer.
»Ellers får vi det politiske system på nakken,« siger pressechef Flemming Steen Munch fra Københavns Politi til DNY.

Lykkes det ikke, vil de anholdte blive løsladt, oplyser han.

83 af de unge, der fremstilles søndag, er fra udlandet. Med dem er der mere tid at løbe på, idet de først skal stilles for en dommer inden for tre døgn.