Byråd forstår ikke det de stemmer om
Sagerne i landets kommuner er så komplicerede, at mange byrådsmedlemmer stemmer uden overhovedet at forstå dem

Deres beslutninger har indflydelse på mangt, mange og meget i de danske kommuner. Men mange byrådsmedlemmer ved slet ikke, hvad de vender tommelfingeren op og ned til, skriver Frederiksborg Amtsavis torsdag.

En undersøgelse foretaget Nyhedsmagasinet Danske Kommuner viser, at op imod hver fjerde danske byrådspolitiker på landsplan har stemt ved en given lejlighed uden at forstå sagsfremstillingen.

Og det er især forslag til for eksempel Teknisk Udvalg eller Ejendoms- og Miljøudvalget, der kan volde problemer, når byrådsmedlemmer skal stemme.

Problemet er, at sagerne tilsyneladende er så komplicerede og kringlede, at byrådsmedlemmerne simpelthen har svært ved at forstå dem, skriver avisen.

I Helsingør Kommune har 11 ud af 16 adspurgte byrådsmedlemmer svaret, at de har stemt i sager, hvor de ikke forstod sagsfremstillingen, viser undersøgelsen

Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Helsingør, Henrik Møller, mener, at embedsmændene må oppe sig, og at politikerne skal blive bedre til at stille krav til dem.

- Det skulle helst være sådan, at hvis vi forstår forslagene, så gør borgerne det også, og så mener jeg, at vi må blive bedre til at råbe op og stille krav til embedsmændene om at få tingene skåret ud i pap, siger han.

/ritzau/