Byggeriet trætte af paragrafrytteri

Der er så meget papirarbejde forbundet med at ansætte udenlandsk arbejdskraft i byggeriet, at det belaster virksomhederne, mener Dansk Byggeri.

Bøvl og besvær, papirnusseri og paragrafrytteri. Det er så besværligt for danske bygge- og anlægsvirksomheder at ansætte udenlandsk arbejdskraft, at det belaster branchen, mener brancheorganisationen Dansk Byggeri.

SKAT har brug for præcise oplysninger om udlændinge, der trækker i arbejdstøjet i Danmark for udenlandske bygge- og anlægsvirksomheder, der arbejder for danske virksomheder. Da EU-reglerne betyder, at SKAT ikke selv kan hente oplysningerne direkte hos den udenlandske virksomhed, skal de danske virksomheder selv skaffe informationerne om underentreprenørers ansatte for at sikre, at udlændingene betaler skat i Danmark.

»Det er en besynderlig praksis, som udsætter danske bygge- og anlægsvirksomheder for urimelige administrative byrder,« mener konsulent i Dansk Byggeri Thomas Gyldal Petersen.

Han tilføjer, at udenlandsk arbejdskraft på grund af manglen på ledige hænder er blevet en helt uundværlig del af den danske byggebranche:

»Som praksis er i dag, tager SKAT danske virksomheder som gidsler ved at pålægge dem at indhente oplysninger hos udenlandske virksomheder, som SKAT ikke selv må indhente. En yderst betænkelig konstruktion,« siger Thomas Gyldal Petersen.

Dansk Byggeri opfordrer skatteministeren og regeringen til at få ændret reglerne hurtigst muligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.