Byggebranchen på vej ud af coma

3.860 flere murere, malere og tømrere har fået noget at rive i i 2. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal, viser nye tal.
3.860 flere murene, malere og tømrere har fået noget at rive i i 2. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal, viser nye tal.
3.860 flere murene, malere og tømrere har fået noget at rive i i 2. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal, viser nye tal. Foto: Colourbox.dk

Byggesektoren er på vej ud af den coma-agtige tilstand, branchen har været i de seneste år på grund finanskrise og afmatningen på boligmarkedet.

Sådan lyder det fra Realkredit Danmark efter offentliggørelsen af nye beskæftigelsestal fra byggebranchen.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at 3.860 flere murene, malere og tømrere har fået noget at rive i i 2. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal - hvis man sæsonkorrigerer tallene.

"I det hele taget understreger dagens statistik, at der efterhånden er blevet sat en stopper for det voldsomme fald i byggebeskæftigelsen, vi ellers har været vidne til, og at mere positive strømninger har ramt sektoren," siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Samlet set er byggebeskæftigelsen blevet løftet med cirka 11.700 personer siden bunden i slutningen af 2009, og det er især murere, tømre og entreprenører, der har oplevet fremgang i beskæftigelsen.

"Vi er dog stadig langt fra de beskæftigelsesniveauer, vi så tilbage på toppen i sommeren 2007, og aktuelt set er byggebeskæftigelsen cirka 35.000 personer lavere end dengang," siger Christian Hilligsøe Heinig.

Selvom beskæftigelsen stiger, er der ikke udsigt til noget større opsving i byggesektoren, vurderer Realkredit Danmark.

"Men en fortsat genopretning af dansk økonomi vil trods alt smitte positivt af på aktiviteten i byggesektoren. Dertil kommer, at regeringens BoligJobplan ligeledes vil bidrage til at trække både aktivitet og beskæftigelse op i byggesektoren," lyder det fra Christian Hilligsøe Heinig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.