By undrer sig: Gadelygter var pludselig væk - kommunen vil se på sagen
"I Danmark belyser vi generelt ikke i åbent land", sådan siger Henrik Jess Jensen, afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune. Foto: Google Street View
En tilsyneladende en 12 år gammel aftale har kostet gadebelysningen i Gudumlund.

De 99 indbyggere i den himmerlandske landsby Gudumlund, en halv times kørsel sydøst for Aalborg, kan godt begynde at forberede sig på, at når det er mørkt uden for, så er det mørkt.

Landsbyen har nemlig mistet gadebelysningen, skriver TV2 Nord. Og det tilsyneladende uden beboerne i landsbyens 20 husstande er blevet varskoet.

- Uden for byzonen i Gudumlund vælger vi at nedtage lygtepælene, ligesom vi har gjort alle mulige andre steder i Aalborg Kommune. I Danmark belyser vi generelt ikke i åbent land, siger Henrik Jess Jensen. Han er afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Ifølge Aalborg Kommune har nedtagningen af lygtepælene været en del af aftalen, da Aalborg Kommune overtog driften af lygtepælene.

- Men det er også 12 år siden, og der er løbet mange liter vand gennem åen. Så vi skal lægge os bedre i selen for at sørge for, at den information kommer bedre ud til borgerne, siger Henrik Jess Jensen.

Rådmand Hans Henrik Henriksen (S) oplyser til TV2 Nord, at han vil bede sin forvaltning om en orientering i sagen.