Butikker havde frygtet værre skader på Nørrebro
Gadekampene på Nørrebro resulterede i massvis af ødelagte ruder og plyndrede butikker, men det var ikke så slemt som frygtet, siger butikkernes formand. Regningen på flere hundrede tusinde kroner bliver sendt til Københavns Kommune.

Trods lørdagens voldsomme gadekampe mellem politiet og demonstranterne på Nørrebro blev der ikke smadret så mange ruder og ødelagt så mange facader som frygtet.

Det siger Johnny Beyer, formanden for Nørrebro Handelsforening, der repræsenterer 1300 butikekr på Nørrebro.

»Jeg kørte gennem Nørrebro hertil morgen, og det er var lidt færre ødelagte butikker, end jeg havde frygtet, selvom det er selvfølgelig er slemt for dem, der har fået smadret ruderne og plyndret butikken,« siger Johnny Beyer til DNY.

Han har endnu ikke noget overblik over, hvor mange butikker der er ramt eller hvor mange penge ødelæggelserne kommer til at koste.

»Men det bliver mange penge, formentlig flere hundrede tusinde kroner. Og da vi ikke er en del af konflikten, sender vi regningen videre til kommunen. Det må være politikernes ansvar,« siger Johnny Beyer, der håber og tror på en fredelig udgang af konflikten.

»Jeg håber, at politikerne indkalder Ungdomshuset og tilbyder dem et andet sted at være. Jeg kan ikke forestille mig, at urolighederne bliver værre, når huset skal ryddes, og det kan jo være, at de mange anholdte gør politiets arbejde med at rydde huset noget nemmere,« siger butikkernes formand.