Bush: Vi har brug for en ny tilgang i Irak
Baker-rapporten er konstruktiv og værd at kigge nærmere på, sagde George W. Bush torsdag efter et møde med Tony Blair.

Der er brug for en ny strategi i Irak, og både Syrien og Iran er velkomne til at deltage, hvis de to lande støtter den irakiske regering og stopper al støtte til islamiske terrorister. Sådan lød budskabet fra USA?s præsident, George W. Bush, efter han torsdag mødtes med Storbritanniens premierminister, Tony Blair.

Anledningen var den såkaldte Baker-Hamilton-rapport, der onsdag kom på gaden med en lang liste forslag til en ny strategi i Irak.

»Baker-Hamilton-rapporten har givet os nogle gode idéer til at komme fremad,« sagde Bush og understregede, at USA?s mål stadig er at skabe et Irak, der kan regere sig selv.

En af rapportens anbefalinger er, at størstedelen af de amerikanske styrker trækkes ud af Irak inden starten af 2008. Bush erklærede sig enig i princippet, men han ville ikke forpligte sig til en tidsplan for tilbagetrækningen.

»Vi vil have kampstyrkerne ud så hurtigt som muligt. Vi vil jo helst have, at irakerne skal tage kampen. Men som rapporten også anbefaler, trækker vi os først, når forholdene er til det,« sagde Bush.