Bush snart parat med ny Irak-plan
Det går ikke særlig godt for de amerikanske tropper i Irak. Det skal der snart gøres noget ved, og derfor har Bush samlet sine nærmeste rådgivere på sin ranch for at finde en løsning.

Det er langt fra infernoet i Bagdads gader, at strategien for Iraks forhåbentlig mindre voldelige fremtid bliver lagt. Det sker nemlig nærmere bestemt på USA’s præsident George W. Bush’s ranch ved byen Crawford i Texas, hvor han tordag blandt andet mødtes med forsvarsminister Robert Gates, vicepræsident Dick Cheney og udenrigsminister Condoleezza Rice.

»Succes i Irak er afgørende for vor egen sikkerhed,« slog Bush fast ifølge Reuters. Han afslørede også, at der bliver gjort »gode fremskridt« i forhold til at komme frem til en ny plan, der skal hjælpe USA og ikke mindst irakerne med løse konflikten i Irak, der gennem de seneste måneder har taget karakter af at være uløselig inden for en overskuelig periode.

»Når jeg tænker på denne plan, har jeg hele tiden vore tropper med i mine tanker,« sagde Bush.

For øjeblikket har USA 134.000 tropper i Irak, og ifølge Reuters oplysninger er en meget mulig del af Bush’ nye plan at øge antallet af amerikanske soldater i en begrænset periode.

Bush har afvist at indlede et samarbejde med Syrien og Iran om at få bragt mere ro og orden til Irak, selv om dette er blevet anbefalet i af den tværpolitiske Baker-Hamilton-gruppe.

Det Demokratiske Parti ser gerne, at USA begynder med i etaper at trække tropper ud af Irak, som Baker-Hamilton-gruppens rapport anbefaler, men Bush har tilsyneladende heller ikke tænkt sig at følge dette råd.