Bush snart parat med ny Irak-plan

Det går ikke særlig godt for de amerikanske tropper i Irak. Det skal der snart gøres noget ved, og derfor har Bush samlet sine nærmeste rådgivere på sin ranch for at finde en løsning.

Det er langt fra infernoet i Bagdads gader, at strategien for Iraks forhåbentlig mindre voldelige fremtid bliver lagt. Det sker nemlig nærmere bestemt på USA’s præsident George W. Bush’s ranch ved byen Crawford i Texas, hvor han tordag blandt andet mødtes med forsvarsminister Robert Gates, vicepræsident Dick Cheney og udenrigsminister Condoleezza Rice.

»Succes i Irak er afgørende for vor egen sikkerhed,« slog Bush fast ifølge Reuters. Han afslørede også, at der bliver gjort »gode fremskridt« i forhold til at komme frem til en ny plan, der skal hjælpe USA og ikke mindst irakerne med løse konflikten i Irak, der gennem de seneste måneder har taget karakter af at være uløselig inden for en overskuelig periode.

»Når jeg tænker på denne plan, har jeg hele tiden vore tropper med i mine tanker,« sagde Bush.

For øjeblikket har USA 134.000 tropper i Irak, og ifølge Reuters oplysninger er en meget mulig del af Bush’ nye plan at øge antallet af amerikanske soldater i en begrænset periode.

Bush har afvist at indlede et samarbejde med Syrien og Iran om at få bragt mere ro og orden til Irak, selv om dette er blevet anbefalet i af den tværpolitiske Baker-Hamilton-gruppe.

Det Demokratiske Parti ser gerne, at USA begynder med i etaper at trække tropper ud af Irak, som Baker-Hamilton-gruppens rapport anbefaler, men Bush har tilsyneladende heller ikke tænkt sig at følge dette råd.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.